19 Ιανουαρίου, 2019

Πανήγυρις Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας.


Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του προστάτου και πολιούχου της Kατούνας Αγίου Αθανασίου  στον ομώνυμο περικαλλή ενοριακό Ναό.
  Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κόντος εκ της Μητροπόλεως Καρπενησίου.
    Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτού Κανάγκας και Ισημερινής Αφρικής κ.κ Θεοδοσίου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας .
       Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος .
   Να επισημάνουμε ότι στον Ιερό Ναό  αυτές τις ημέρες βρισκόταν απότμημα ιερών λειψάνων  του Αγίου Αθανάσιου , του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας. 
   Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την επομένη ημέρα,  μετά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως,  όπου και  αναχώρησαν τα Ιερά Λείψανα.

Πανηγυρικός Εσπερινός












                                                           Ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου. Θεία Λειτουργία











   



                                                                                                 Λιτανεία 



















                                                                                                 Ημέρα Αναχωρήσεως