15 Ιανουαρίου, 2019

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Ενορία μας



Με την δέουσα λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στην ενορία μας την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, η υποδοχή αποτμημάτων Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, προστάτου και πολιούχου της πολεως μας,  του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου και της Αγίας Μαρίνης.

Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, κατόπιν ευλογίας του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ.Γεωργίου, ο Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κόντος εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. 

Τα Ιερά Λείψανα υποδέχτηκε, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς και στην συνέχεια τελέσθηκε «Δοξολογία» επί τη αφίξει των Ιερών Λειψάνων.  Στην σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κοσμάς,  υποδεχόμενος τα Ιερά Λείψανα, τόνισε την καθαρότητα του Αγίου Αθανασίου στην ζωή του και στο δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τους αγώνες του Αγίου Αθανασίου για να διατηρηθεί αμώμητη η αγιογραφική αλήθεια και η εν γένει ορθόδοξος πίστη και κάλεσε το πλήθος των πιστών στις δύσκολες και προδοτικές ημέρες μας, να μιμηθούμε τον Άγιο Αθανάσιο.

Ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ.Γεώργιο, ο οποίος έδωσε την άδεια και την ευλογία να έρθουν τα Ιερά Λείψανα στην Ιερά  Μητρόπολή μας, όπως επίσης ευχαρίστησε και τον Αρχιμ. π.Νεκτάριο Κόντο ο οποίος υποβλήθηκε στον κόπο να φέρει τα Ιερά Λείψανα στην Κατούνα.

Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Αρχιερατικού, Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ.Κοσμά εν πληθούση Εκκλησία.
Να αναφέρουμε ότι τα Ιερά Λείψανα θα φιλοξενούνται και θα τίθονται προς προσκύνηση των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας, μέχρι την επομένη ημέρα της πανηγύρεως του Ιερού Ναού, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου το πρωί.