03 Ιουνίου, 2016

Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας μας σε Άνδρο και Τήνο.


Με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού μας, το διήμερο 30-31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας μας, επισκεφτήκαμε τα Νησιά Άνδρο και Τήνο.
Στο Νησί της Άνδρου επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή της Παναγίας μας, της Παναχράντου όπου προσκυνήσαμε την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας μας, την χαριτόβρυτο Κάρα του                  Αγ. Παντελεήμονος καθώς και τμήματα Ιερών Λειψάνων όπως της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και άλλων αγίων .Επισκεφτήκαμε  ακόμη την Ιερά μονή της Αγίας Μαρίνας.
Περιηγηθήκαμε  στο όμορφο Νησί της Άνδρου και αργά το απόγευμα φτάσαμε στο Ιερό Νησί της Τήνου, διανυκτερεύσαμε εκεί και το πρωί παρακολουθήσαμε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας όπου φυλάσσετε η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας μας. Περιηγηθήκαμε στο Νησί και προσκυνήσαμε την Κάρα της Οσίας Πελαγίας στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου  όπου φυλάσσετε.
Η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη καθώς και η πνευματική ωφέλεια , μας δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούμε ποιο κοντά, να ψυχαγωγηθούμε όπως θέλει ο Θεός αλλά και να ωφεληθούμε πνευματικά από αυτά τα οποία ακούσαμε και είδαμε σ’ αυτά τα δύο Παναγιοσκέπαστα Νησιά της Πατρίδας μας.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο όπου και πάλι πρώτα ο Θεός θα επισκεφτούμε ευλογημένους και Αγιασμένους τόπους.
Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή αλλά και για την τόσο όμορφη και πνευματική ατμόσφαιρα την οποία ζήσαμε.                 Η Παναγία και οι Άγιοι μας να είναι βοήθεια μας.