10 Απριλίου, 2017

Πασχαλινή επιστολή για συγκέντρωση τροφίμων στον Ναό μας.

Image result for ελεημοσύνη
Αγαπητοί μου αδελφοί,
Με τη χάρη του Τριαδικού Θεού αξιωθήκαμε και φέτος να διέλθουμε το στάδιο των πνευματικών αγώνων και αρετών, την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η οποία φτάνει στο τέλος της.
Πριν ατενίσουμε κατά την Μ. Εβδομάδα την προς εμάς άπειρη αγάπη του Σωτήρα μας Χριστού, που κατέληξε στην θυσία του Πάθους και της Σταύρωσης, καλούμαστε να δείξουμε κι εμείς την αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας. Πριν δούμε τον Κύριο μας να πάσχει για εμάς, ας προσέξουμε τους πάσχοντες αδελφούς μας. Πριν καταλάβουμε πως εκδηλώνεται προς εμάς το θείο έλεος της άπειρης του Θεού ευσπλαχνίας, αγαθότητας και μακροθυμίας, ας εκδηλώσουμε με έργα αγάπης και φιλανθρωπίας το δικό μας έλεος προς τους συνανθρώπους, ας χορτάσουμε πεινασμένους, ας προστατεύσουμε απροστάτευτους, ας παρηγορήσουμε λυπημένους, ας στηρίξουμε αδυνάτους.
Ας κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τους πάσχοντες αδελφούς μας εν όψει των όσων έκανε και έπαθε υπέρ ημών ο φιλάνθρωπος Σωτήρας και Λυτρωτής μας, τον οποίο αιμόφυρτο επί του ξύλου του Σταυρού θα μας παρουσιάσει την αγία των Παθών Εβδομάδα η σεπτή Εκκλησία μας.
Ας τα κάνουμε όλα αυτά, όπως έπραξαν οι πρώτοι Χριστιανοί με ζήλο και ευχαρίστηση, «διότι το μέγεθος της ελεημοσύνης δεν κρίνεται από το μέγεθος αυτών που δίνονται, αλλά από την δύναμη και τη διάθεση εκείνων που τα δίνουν. Ο Θεός προσέχει στη διάθεση και όχι σε αυτά που δίνονται. Και αν δει ότι αυτή είναι μεγάλη, με αυτήν μας λογαριάζει και μας κρίνει και μας κάνει μετόχους των αιωνίων αγαθών» αναφέρει ο ιερός Χρυσόστομος.
Γνωρίζοντας την δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε σαν λαός, ντρέπομαι κάθε φορά που ζητώ να συμβάλετε από το υστέρημά σας για την ανακούφιση των ασθενέστερων ενοριτών μας, αλλά η προθυμία και η ανταπόκριση, που δείχνετε στο κάλεσμα της Εκκλησίας μας, με κάνει να ξεπερνώ τους όσους ενδοιασμούς. Για τον λόγο αυτό, σας παρακαλώ, ιδιαίτερα αυτές τις άγιες ημέρες που έρχονται και όλοι θα ήθελαν να έχουν, έστω, τα απαραίτητα στο γιορτινό τραπέζι, ας ενισχύσουμε ο κάθε ένας με τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, γάλα, αλεύρι, ζυμαρικά, ζάχαρη κ.α.) την Τράπεζα Τροφίμων της ενορίας μας. Έτσι η χαρά μας θα είναι μεγάλη, διότι όπως λέει ο όσιος Ισαάκ ο Σύρος «όταν, λοιπόν, δώσεις ελεημοσύνη, χαίρε και ευφραίνου και πες δόξα σοι ο Θεός, ότι με αξίωσες να βρω και να αναπαύσω έναν φτωχό».
Η συγκέντρωση των τροφίμων πραγματοποιείται καθημερινά στο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

Ο Εφημέριος σας
Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης