20 Νοεμβρίου, 2016

Ιερό Κειμήλιο στην Ι. Μονή Ευαγγελισμοῦ στην Παραβόλα Τριχωνίδος.


Στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Παραβόλα Τριχωνίδος ιερούργησε σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, με την ευκαιρία της παραδόσεως Ιερού Αντιμηνσίου του έτους 1966.
Το ιερό Κειμήλιο δωρίθηκε από τους αδελφούς Χρήστο και Νικόλαο Βούλγαρη και παραδόθηκε στην Καθηγουμένη Παρασκευή μοναχή, κατά την τελετή η οποία έλαβε χώρα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, στο τέλος της θείας Λειτουργίας.
Το Κειμήλιο αυτό είναι ιερό Αντιμήνσιο που καθαγιάστηκε πριν πενήντα (50) χρόνια, την 4ην Δεκεμβρίου 1966, κατά τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του τιμωμένου στη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Πολύδροσο Χαλανδρίου Αττικής, από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κηρό Χρυσόστομο Β’, τον Χατζησταύρου, και δωρίθηκε ως ευλογία στην Οικογένεια Βούλγαρη δια του Τακτικού Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστου Σπυρίδωνος Βούλγαρη.
Στις τέσσερες γωνίες του Αντιμηνσίου έχουν ενσωματωθεί Λείψανα τεσσάρων αγίων. Πρόκειται για αποτμήματα Ιερών Λειψάνων: του αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, του αγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, του Ιαματικού, της αγίας μεγαλομάρτυρος Αναστασίας, της Φαρμακολυτρίας και της αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μαρίνας.
Το ιερό Αντιμήνσιο μετά των τιμίων Λειψάνων των τεσσάρων επιφανών αγίων, προερχομένων από την Αρχέγονη Μία, Αγία και Καθολική Εκκλησία, θα τοποθετηθεί σε ειδικώς κατασκευασμένη Θήκη Αγίων Λειψάνων, και θα εκτίθεται εις προσκύνηση των ευλαβών επισκεπτών της Ιεράς Μονής.

Κατά την τελετή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, χαιρέτησε με θερμή αναφορά το γεγονός και ευχαρίστησε τους ελλογιμωτάτους δωρητές. Τόνισε την ιδιαιτερότητα του Ιερού Κειμηλίου ως «ένα δώρο πνευματικό, το οποίο θα χαρίζει στην Ιερά Μονή Ευλογία, Χάρη Θεού και πνευματική ωφέλεια».