10 Δεκεμβρίου, 2015

Εγκύκλιος για τον Έρανο της Αγάπης 2015Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΣΜΑΣ

Προς  τους  Εφημερίους  των  Ιερών  Ναών
και  το  Χριστεπώνυμον  Πλήρωμα
της  καθ’ ημάς  Ιεράς  Μητροπόλεως

Αγαπητά μου παιδιά,
Οπωσδήποτε περιμένετε αυτή την ταπεινή, αλλά τόσο απαραίτητη και ειλικρινή Εγκύκλιο.
Απαραίτητη μεν, γιατί οι ανάγκες των δοκιμαζομένων αδελφών μας, όπως όλοι γνωρίζετε, σήμερα είναι πολλές και γίνονται περισσότερες. Ειλικρινή δε, γιατί πηγάζει από την πατρική καρδιά του Επισκόπου, ο οποίος πολύ θλίβεται μπροστά στον πόνο και την πείνα των συνανθρώπων μας και μάλιστα των νέων.
Αυξάνονται οι αδελφοί μας οι οποίοι κτυπούν την πόρτα του γραφείου του Επισκόπου και ζητούν φαγητό, ενδύματα, οικονομική ενίσχυση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψι των φοιτητικών εξόδων των παιδιών τους.
Θα το θέλαμε πολύ, αλλά δεν είναι δυνατόν η Ιερά Μητρόπολις να καλύψη όλες τις ανάγκες. Κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν, δεν αφήνουμε κανέναν να φύγη απαρηγόρητος και αβοήθητος, αλλά δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε την συνεχή ζήτησι και τις αδιάκοπες δοκιμασίες. Τι θα γίνουν οι δοκιμαζόμενοι αδελφοί μας;
Θα το επαναλάβω. Διστάζω, τρέμω, προβληματίζομαι πολύ να ζητήσω την προσφορά στονΈρανο της Αγάπης. Η προθυμία σας όμως κάθε χρόνο που πηγάζει από την αγαπώσα καρδία σας, με υποκινεί και πάλι να σας καλέσω να προσφέρετε. Ναι, να προσφέρετε χωρίς πίεσι , ο,τι έχετε και ο,τι θέλετε.
Ελάτε, αγαπητοί, στους πιο φτωχούς και στους πιο πεινασμένους να δώσουμε μέρος από το δικό μας ψωμί. Θα χαρούμε πολύ, θα δεχθούμε μεγάλη ευλογία από τον Κύριό μας, θα ζήσουμε αληθινά Χριστούγεννα.
Ο Έρανος της Αγάπης θα διενεργηθή από σήμερα,Κυριακή 6 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ε.ε.
Ας ανοίξουμε και πάλι τις καρδιές μας. Ας τις θερμάνουμε με την αγάπη του νηπιάσαντος Κυρίου μας κι ας μιμηθούμε τον Κύριο, τους αγίους μας, τους ελεήμονες.
Το σύνθημά μας είναι και θα είναι πάντοτε: «Κανείς συνάνθρωπός μας να μη μείνη νηστικός, γυμνός και τώρα τα Χριστούγεννα και πάντοτε».
Ευχαριστών ένα έκαστον προσωπικώς και όλους σας για την προσφορά σας, διατελώ
Μετά πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΚΟΣΜΑΣ