27 Μαρτίου, 2016

Εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.


Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μας πραγματοποίησαν και εφέτος εκδήλωση αφιερωμένη στη διπλή εορτή τον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Τα παιδιά μας παρουσίασαν ποιήματα, σκετς, τραγούδια και ύμνους επίκαιρους, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Κατηχητικού μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο εφημέριος της Ενορίας μας Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης, ο οποίος έκανε λόγο για την εθνική περηφάνια που αισθανόμαστε κάθε φορά που φέρνουμε στη μνήμη μας τα ηρωικά κατορθώματα των ηρώων του 1821, οι οποίοι με την ελπίδα που τους έδινε η πίστη τους στον Παντοδύναμο Κύριο Ιησού Χριστό και με ανηρτημένο το σημείο του Σταυρού, επιδόθηκαν σε ένα τιτάνιο αγώνα για την αποκήρυξη του τουρκικού ζυγού. Αναφερόμενος στην ευγνωμοσύνη των επαναστατημένων Ελλήνων προς τον Τριαδικό Θεό, που την έδειξαν με τις αναφορές τους στις Εθνοσυνελεύσεις αλλά και στη διακήρυξη της προσωρινής Κυβερνήσεως της Ελλάδος αναγνωρίζοντάς Τον ως Ελευθερωτή, αναρωτήθηκε αν το σημερινό εθνικό μας Κοινοβούλιο ευγνωμονεί τον Θεό με την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, με τα νομοσχέδια που καταρρακώνουν τον ιερό θεσμό της οικογένειας, με την υποτίμηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από ομολογιακό σε θρησκειολογικό. Τέλος ευχαρίστησε τα παιδιά των Κατηχητικών σχολίων που ευγνωμονούν τον Θεό μας και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Εκκλησίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως ήταν ο κ. Λουκάς Νικόλαος Ταξίαρχος ε.α. – θεολόγος, ο οποίος με ιστορικά επιχειρήματα αναφέρθηκε στον αγώνα των ηρώων του ΄21 και στην θαυμαστή επικράτησή τους απέναντι σε μια τεράστια και ισχυρή Οθωμανική αυτοκρατορία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας, ο Διευθυντής Γυμνασίου Κατούνας, μέλη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Οι εορτές αυτές αναπτερώνουν το θρησκευτικό αλλά και το εθνικό μας συναίσθημα, αλλά και με τον τρόπο αυτό τιμούμε εκείνους που έδωσαν το αίμα τους για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία.

Έτη πολλά και ευλογημένα.