09 Απριλίου, 2014

Μακάριοι οι ελεήμονες οτι αυτοί ελεηθήσονται...       


    
       ¨Μακάριοι οι ελεήμονες ότι αυτοί ελεηθήσονται¨

    Αγαπητοί μου Αδελφοί,
Ζούμε σε μια εποχή η οποία έχει πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι η παγκόσμιος οικονομική κρίσις.
   Μέσα σ’αυτή την δυσάρεστη κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι και ασυγκίνητοι.                                                                                         Κατανοούμε την δυσκολία όλων, τα προβλήματα των οικογενειών, των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων που σπουδάζουν.
   Υπάρχουν σήμερα αγαπητοί, αδελφοί μας που δεν έχουν ψωμί που δεν έχουν γάλα για τα παιδιά τους, που δεν έχουν να αγοράσουν τα απαραίτητα που εγκαταλελειμμένοι ζητούν μία στοιχειώδη ανακούφιση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε στα θέματα της αλληλεγγύης και της προσφοράς ούτως ώστε να στηριχθούν συνάνθρωποί μας οι οποίοι ποικιλοτρόπως δοκιμάζονται.
    Με την παρούσα Επιστολή μας, παρακαλούμε και προτρέπουμε όλους σας ( συλλόγους, φορείς και απλούς πολίτες) να βοηθήσετε κι εφέτος στον τομέα της φιλανθρωπίας της ενορίας μας ενόψει των εορτών του Πάσχα.
   Ελάτε όλοι μαζί να προσφέρουμε αγάπη, παρηγοριά, ζεστασιά, τροφή και ενδυμασία στον αδελφό που στερείται και που μας ζητάει βοήθεια.
   Εφέτος μπορεί όλοι μας να έχουμε μεγαλύτερη δυσκολία όμως μην λησμονούμε πως κάποιοι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβιώσεως.
   Μη λησμονούμε ότι ο ίδιος ο κύριος και ο Θεός μας βεβαιώνει ότι αυτός που θα δώσει ελεημοσύνη με αγάπη και προθυμία, θα ελεηθεί και υλικά πλουσιότατα και πνευματικά περισσότερο.
   Παρακαλούμε θερμά όλοι μας με κάθε τρόπο να συνδράμουμε με την χορήγηση τροφίμων και ρούχων τα οποία θα συγκεντρώνονται στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας και θα διανέμονται σε συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη επιβιώσεως.
  Εύχομαι, σε όλους καλή Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

                                                   Μετ’ ευχών και Αγάπης Χριστού.
                                         Αρχιμ.  Νεκτάριος  Ν.  Τριάντης.