27 Ιανουαρίου, 2014

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολή μας...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ, τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του π. Δαυίδ Μπαζούλα, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από το πρωί για να προσευχηθεί για τον νεοχειροτονούμενο διάκονο, ο οποίος είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Δαυίδ αναφέρθηκε στις αρετές που θα πρέπει να διαπνέουν τον ιερέα σήμερα επισημαίνοντας κυρίως την ταπείνωση.  Επίσης, ομολόγησε την μεγάλη τιμή που του προσφέρει ο Κύριος με το να τον δέχεται στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε όλους εκείνους που τον ευεργέτησαν στην πορεία της ζωής του. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε για την προσφορά τους, τον σεβαστό καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους Αρχιμ. π. Γεώργιο Καψάνη καθώς και τον πνευματικό του π. Πολύκαρπο Αναστασόπουλο, ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
            
     Ο Σεβασμιώτατος κ. ΚΟΣΜΑΣ απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονούμενο, μεταξύ των άλλων, είπε: «Δοξάζουμε τον Θεό μας π. Δαυίδ για την μεγάλη ευλογία που μας χαρίζει σήμερα. Ταπεινά προσευχόμαστε να σε χαριτώνει ο Κύριος και να σε αναδείξει άξιο διάκονο του φρικτού θυσιαστηρίου, του ιερού Ευαγγελίου και αθανάτων ψυχών».
           
      Επίσης, κάλεσε τον π. Δαυίδ να μελετήσει το παράδειγμα του Ζακχαίου για το οποίο μίλησε η Ευαγγελική περικοπή: «Ἁν μιμηθείς και καλλιεργήσεις την ταπείνωση και την συναίσθηση του Ζακχαίου, όχι μόνο θα συναντήσεις τον Κύριο, όπως εκείνος, αλλά θα μπορείς να ενώνεσαι  αξίως με τον Κύριο και θα οδηγείς ψυχές με αγάπη κοντά του».
            
         «Μη φοβηθείς…» του είπε στη συνέχεια: «… Ο Εσταυρωμένος θα είναι μαζί σου, θα σε ενισχύει, θα σε σκέπει  και εμείς θα είμαστε κοντά σου. Αγωνίσου, περισσότερο τώρα, να σηκώσεις το Σταυρό σου, να διαφυλάξεις την καθαρότητα των λογισμών, των αισθήσεων λόγων και έργων και να είσαι άγγελος διακονίας….»   

Ο νέος διάκονος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.








27-01-14