20 Ιανουαρίου, 2014

Πανήγυρις Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας.

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του προστάτου και πολιούχου της Kατούνας Αγίου Αθανασίου  στον ομώνυμο περικαλλή ενοριακό Ναό.
      Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑΣ.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο Αγιος Αθανάσιος ήταν ο μεγάλος Πατέρας της Εκκλησίας ο καθαρώτατος στη ζωή, ο διαυγέστατος στο δόγμα της Ορθοδόξου πίστεως, ο μεγάλος θεολόγος, το στήριγμα της Α΄Οικουμενικής Συνόδου, αλλά ήταν και ο πονεμένες ιεράρχης ο διωκόμενος, ο συκοφαντημένος, ο Πατριάρχης που πέρασε 16 χρόνια στην εξορία. Όλα αυτά για να διαφυλάξει και διασώσει το κύρος της Ορθοδόξου Πίστεως και διατηρήσει ανόθευτο το χριστολογικό δόγμα. Αγωνίσθηκε να λάμψει η αλήθεια να μη κλονισθεί η πίστη στη Θεότητα του Κυριόυ ημων Ιησού Χριστού και ματαιωθεί η σωτηρία των χριστιανών.
Καλεί όλους μας ο Άγιος Αθανάσιος να γνωρίσουμε και να ζούμε συνειδητά την Ορθόδοξο πίστη μας, να κάνουμε θερμή την πίστη μας στην θεότητα του Χριστού μας, να ομολογούμε και να κηρύσσουμε τον Χριστό μας στην οικογένεια μας, αδιαφορώντας για τις δυσάρεστες συνέπειες οι οποίες θα έλθουν από τους σημερινούς εχθρούς του Χριστού, αιρετικούς, πλανεμένους, οικουμενιστές και εκκοσμικευμένους συνανθρώπους μας.
          Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο  Αρχιμ. π.Θεοδόσιος Τσιτσιβός εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομείου Πατρών ο οποίος αναφέρθηκε σε πρόσφατο θαύμα της Παναγίας, αλλά και στην προσωπικότητα και το έργο του Μεγάλου Αθανασίου.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Γηροκομιτίσσης και του Αγίου Αθανασίου καθώς και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό. Να επισημάνουμε ότι στον Ιερό Ναό βρίσκεται αυτές τις ημέρες η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Γηροκομιτίσσης  εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομείου Πατρών και οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο το απόγευμα όπου μετά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως της Παναγίας της Γηροκομιτίσσης θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή η θαυματουργός εικόνα.
Αγρυπνία 




χαιρετισμοί της Παναγίας μας. Προσκύνηση των Σχολείων της ενορίας μας. 

Εσπερινός Αγ. Αθανασίου


Ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου. Θεία Λειτουργία.






Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος και ομιλούντος του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Γηροκομείου Πατρών.


Ημέρα Αναχωρήσεως της Ιεράς ΕΙκόνας Παναγίας της Γηροκομίτισσας.