08 Ιουλίου, 2013

Λήξη κατηχητικών σχολείων στην ενορία μας...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 η εορταστική εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας, στον αύλιο χώρο του Ναού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό – ομιλία του Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη, εφημερίου του Ιερού Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κατούνας, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε ¨ότι η Εκκλησία μας καλείται σήμερα να μεταφέρει το μήνυμα του ευαγγελίου στους πιστούς αλλά ιδιαιτέρως στον ευαίσθητο τομέα της νεότητος, το μήνυμα ότι ο Χριστός είναι εκείνος που κάνει τους νέους ολοκληρωμένες προσωπικότητες έτοιμες να δώσουν τον εαυτό τους για το καλό της κοινωνίας αλλά και να φτάσουν σε ύψη πνευματικά¨  και ευχαρίστησε τα παιδιά και όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία.
Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο με θέμα τη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, από τη θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού, παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα αγοριών και κοριτσιών, προβλήθηκε power point σχετικά με τις δραστηριότητες της ενορίας και τραγούδια για την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία από την παιδική χορωδία των Ιερών Ναών Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Καινουρίου .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Ιεροκύρηξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος , κληρικοί των γειτονικών ενοριών, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βονίτσης, αντιδήμαρχοι,  ο Αστυνομικός Διοικητής Κατούνας και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησε τα παιδιά, που με παιδικό και νεανικό παλμό συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας την εορτή συνεχάρη τον π. Νεκτάριο και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν στην ενορία τους και παρότρυνε τους γονείς και όλους τους παρευρισκομένους να μιλήσουν στα παιδιά τους για την Αλήθεια, για τον Χριστό και να τους διδάξουν την ελληνορθόδοξη παράδοση για να μπορέσουν έτσι να αντισταθούν στις κοινωνικές προκλήσεις που οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια την πατρίδα μας στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.