10 Ιουλίου, 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ.


Στις 8 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου. Ο Άγιος Προκόπιος έζησε την εποχή του Διοκλητιανού και ήταν δούκας της Αλεξάνρειας. Mε τη δύναμη του σταυρού κατατρόπωσε ολόκληρη στρατιά Σαρακηνών που δυνάστευε την περιοχή σύντριψε τα χρυσά είδωλα μοιράζοντας τα τεμάχιά τoυς  φτωχούς. Για τη δράση του αυτή αιχμαλωτίστηκε από τους ειδωλολάτρες αλλά στη φυλακή εμφανίστηκε ο ίδιος ο Κύριος μας δίνοντάς του δύναμη και θάρρος και από Νεανία όπου ήταν το όνομά του τον ονόμασε Προκόπιο.
Τελικά μαρτύρησε για την πίστη του στο Χριστό με αποκεφαλισμό το 303 μ.Χ. 
Στην ενορία μας έχουμε την ιδιαιτέρα ευλογία να έχουμε Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Προκόπιο αλλά και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου.
Την ημέρα της μνήμης του τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και ο καθιερωμένος Αγιασμός επί των Ιερών Λειψάνων. 
Γίνεται προσπάθεια επισκευής του παρεκκλησίου το οποίο χρονολογείται πάνω από 100 έτη. Όποιος θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή μπορεί να απευθυνθεί στο Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Αθανασίου Κατούνας, ήδη άρχισαν οι εργασίες.
Να συγχαρούμε και να επαινέσουμε την οικογένεια του κ. Προκόπη Γιαννούλη για την μεγάλη προσφορά τους στα έργα του Ναού ( κατασκευή σκεπής ) καθώς και όλους όσους προσέφεραν
(υλικά οικοδομών Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας), προσωπική εργασία (σοβατίσματα, ελαιοχρωματισμός). 
Ευχόμαστε, ο Άγιος μας να είναι βοήθεια σε όλους και του χρόνου να δώσει ο Θεός να Λειτουργίσουμε στο αποπερατωμένο πλέον Εκκλησάκι του Αγίου μας.