07 Ιουνίου, 2013



Την Κυριακή του Τυφλού –ΣΤ΄ από του Πάσχα- με Συνοδική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εορτάζεται την Σύναξη πάντων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία διαλαμψάντων Αγίων. Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, κάθε χρόνο τελείται Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σε διαφορετικό Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με σκοπό να γνωρίσουν οι πιστοί χριστιανοί ολόκληρης της Μητροπόλεως τους τοπικούς μας Αγίους και προστάτες. Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην Βόνιτσα.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 το πρωί, θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση όπου θα ομιλήσει επικαίρως ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος  Καραγεώργος θα μιλήσει με θέμα «Συν πάσι τοις Αγίοις». Η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Αρχιδιάκονος Άνθιμος», υπό την Διεύθυνση του Α/ψάλτη κ. Γιάννη Δακαλάκη πλαισιωμένος από μαθητές και πτυχιούχους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης» θα αποδώσουν επίκαιρους Εκκλησιαστικούς Ύμνους. Με την ευκαιρία αυτή ο Σύλλογος Ιεροψαλτών θα τιμήσει ιεροψάλτες για την πολυετή προσφορά τους στα ιερά αναλόγια.