14 Μαΐου, 2013

Έφυγε για τον ουρανό ο Λευίτης του Ξηρομέρου.

Στο Γραφείο του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Κατούνας.
 Πλήρες ημερών σε ηλικία 86 ετών έφυγε για τον ουρανό στις 12 Μαΐου 2013 Κυριακή του Θωμά, ο Σεβαστός και λίαν αγαπητός Γέροντας μας π. Παντελεήμων Φίλιππας.
Ο π. Παντελεήμων για πενήντα (50) ολόκληρα χρόνια διοικόνισε την Εκκλησία του Χριστού και ειδικά την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Αρχικά στην ενορία του Αγίου Ιεροθέου Κομπωτής όπου και υπήρξε κτήτορ του Ναού, επί μια δεκαετία.
Από το έτος 1970 μέχρι και μετά την συνταξιοδότηση του, διοικόνισε επί 35 συναπτά έτη την ενορία του Αγίου Αθανασίου Κατούνας Συνέβαλε τα μέγιστα στην ανοικοδόμηση του Ναού, ο οποίος είχε γκρεμιστεί από τον σεισμό.
Υπήρξε άνθρωπος αγαθός, ενάρετος, ευσεβής, ιεροπρεπής άξιος λειτουργός του Κυρίου.
Υπηρέτησε την Εκκλησία του Χριστού με αυταπάρνηση ζήλο και θυσιαστική αγάπη.
Ο Άγιος Αθανάσιος έγινε το σπίτι του, ο παππούλης περνούσε ώρες πολλές μέσα στο Ναό, προσευχόταν, καθάριζε, άναβε τα καντήλια.
Φιλακόλουθος, τελούσε όλες τις ιερές ακολουθίες και ιδιαιτέρως την Θεία Λειτουργία.
Έρχονται στο μυαλό μου, το Ιερό σαρανταλείτουργο, οι ωραίες αυτές και κατανυκτικές Θείες Λειτουργίες που τελούσαμε με τον παππούλη στον Άγιο Χαράλαμπο και στον Άγιο Αθανάσιο, όταν ακόμα ήμουν μαθητής, μας δίδασκε με την μορφή του. Βιβλική μορφή, με τα άσπρα του μακριά γένια και μαλλιά με το καλυμαύχι του που ποτέ δεν έβγαζε από το κεφάλι του και το τιμημένο ράσο του. Μας συμβούλευε, να είμαστε προσεκτικοί στη ζωή μας διότι ο κληρικός πρέπει να έχει καθαρή ζωή να αγαπάει το Χριστό και την Εκκλησία αλλά και να έχει θυσιασική αγάπη για τον κάθε άνθρωπο. Ως πνευματικός που ήταν ενίσχυε, παρηγορούσε, οδηγούσε ψυχές στην μετάνοια, πολλοί άνθρωποι θυμούνται τις συμβουλές του και μας τα διηγούνται σήμερα.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ ΚΟΣΜΑΣ εκτιμώντας την προσφορά και το έργο του μεταστάντος του απένειμε την ανώτατη διάκριση σε έγγαμο Κληρικό αυτό του οφφικίου του Πρωτοπρεσβυτέρου την ημέρα του Αγίου Αθανασίου του 2007. 
Με τη σεβαστή πρεσβυτέρα δημιούργησαν μιά ευλογημένη οικογένεια φέρνοντάς στον κόσμο τέσσερα παιδιά και πολλά εγγόνια.
Σεβαστέ μας γέροντα σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες.
Εκεί στο ουράνιο θυσιαστήριο που βρίσκεσαι να εύχεσαι και για μας, να εύχεσαι για την ωραία Κατούνα σου όπως πάντα έλεγες, θα σε θυμόμαστε πάντα, η Αγία σου μορφή θα μας διδάσκει, θα μας ενισχύει, θα μας δίνει δύναμη.
Εύχου γέροντα να ανταμώσουμε εν εκείνη τη ημέρα, στον ουρανό, στην άνω Ιερουσαλήμ, στην Βασιλεία των ουρανών.
Καλήν αντάμωσην και καλόν παράδεισον.


Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης.
  
Ο π. Παντελής με την Πρεσβυτέρα του στο Γραφείο του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου.

Στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Νεκταρίου.

Χειροθεσία εις Πρωτοπρεσβύτερον.
Εξόδιος  Ακολουθία


 Ταφή.