15 Νοεμβρίου, 2012

H Γραμματικού Αγρινίου εορτασε και πανηγυρισε τον αφέντη Άγιό της, Απόστολο Φίλιππο



       Μεσα σε κλίμα έντονης κατάνυξης και θρησκευτικής λαμπρότητος, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και ιδιαίτερα το χωριό Γραμματικού του Δήμου Αγρινίου, εορτασε και πανηγύρισε τον Αφέντη Αγιό της, Άγιο ένδοξο Απόστολο Φίλιππο, έναν εκ των 12 Αποστόλων του Κυρίου.
    
 Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, όπου και εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στον βίο του εορταζόμενου Αγίου Φιλίππου και πως εμείς οι Ορθόδοξοι βαπτισμένοι Χριστιανοί, οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παραδειγμά του. Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος περισσοτεροι απο 17 Ιερείς τόσο από την Ιερά μας Μητρόπολη όσο και απο την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και Φαλήρου και κυριολεκτικά ο Ναός κατακλύσθηκε απο κόσμο. 

Την Ακολουθία του Εσπερινού τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ Παύλος Μοσχολίος με το επιτελείο του, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων της Μακρυνείας, η αξιότιμη κα Μαρία Σκαβάρα Θεολόγο, το Δ Σ του Εργαστηρίου Παναγία Ελεούσα και πλήθος κόσμου
      
 Το πρωι της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Ορθρου και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, π Λαυρεντιο Καρανάσιο, μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων ο Σωτήρ, όπου με γλαφυρό τρόπο μας εκηρυξε τον Θείο Λόγο. Για πρωτη φορά κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έλαβε μέρος πέραν του Δημοτικού Σχολείου Γραμματικούς, το Δημοτικό Σχολείο του γειτονικού μας χωριού Γαβαλούς με τη συμμετοχή πάνω των 150 παιδιών.
    
   Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας διοργανώθηκε απο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και με πρωτοβουλία του Εφημερίου του Ιερού Ναου, π Σπυρίδωνα Ιωάννου, ειδική εκδήλωση κατά την οποία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέως κ Χρήστου Σιάσου με τίτλο '' Οι Άγιοι της Αιτωλοακαρνανίας '', όπου ομίλησε και παρουσίασε το βιβλίο με πολύ ωραίο τρόπο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδριτης της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Τριάντης, Αρχιερατικός Επίτροπος Κατούνης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ Μπαρμπαρούσης Κων/νος,  εκπρόσωπος του Δήμου Αγρινίου, Προέδροι των Τοπικών Συμβουλίων Μακρυνείας και πλήθος κόσμου.