18 Ιανουαρίου, 2024

Εορτή Αγίου Αθανασίου Κατούνας.

 Με Λαμπρότητα και πάσα επισημότητα εορτάστηκε ο πολιούχος και προστάτης της ενορίας μας Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας , πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος και ομιλούντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας , πανοσ. Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος, συλλειτουργούντων Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώςμας και της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, τη Παρουσία των Αρχών του τόπου μας , Δημάρχου Ακτίου - Βόνιτσας κ. Αθανασίου Κασόλα , των αντιδημάρχων μας , του Προέδρου των τοπικών διαμερισμάτων Κατούνας και Αχυρών, τον Διοικητή Α.Τ. Κατούνας, των φορέων και Συλλόγων Κατούνας, αλλά και πλήθος πιστών που μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησαν την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και τεμαχίου Ιερού Λειψάνου στην κεντρική οδό του χωριού μας .

Να ευχαριστήσουμε όλους για την παρουσία τους στην Πανήγυρή μας, τους ανθρώπους που ετοίμασαν την πανήγυρη, τους Επιτρόπους του Εκκλ. Συμβουλίου του Ναού , τις κύριες της  Φιλοπτώχου Διακονίας  της ενορίας μας , τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων, τους φοιτητές μας , τους νέους που ανέλαβαν την περιφορά της εικόνας , τα παιδιά των σχολείων μας μαζί με τους Διευθυντές τους για τον εκκλησιασμό, αλλά και όλον τον πιστό και φιλοχριστο λαό μας .

Έτη πολλά και ευλογημένα , βοήθεια σε όλους ο προστάτης και έφορός μας Άγιος Αθανάσιος .