05 Οκτωβρίου, 2020

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Ιεροθέου στην Κομπωτή Ξηρομέρου.



Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Ιεροθέου στην Κομπωτή Ξηρομέρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, με την συμμετοχή του εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κατούνας Αρχιμ. π.Χρυσοστόμου Κελεπούρη, του εφημερίου Κωνωπίνας π.Δημητρίου Χαμαλέτσου και του διακόνου π.Κωνσταντίνου Καπνιάρη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι  ο Άγιος Ιερόθεος δέχθηκε την πίστη στον αληθινό Θεό και την διατήρησε,  έζησε το Ευαγγέλιο παρότι είχε γύρω του ειδωλολατρικό περιβάλλον  και ομολόγησε αυτή την ακαινοτόμητη πίστη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.Κοσμάς απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο της ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου Κωνωπίνας, ο οποίος αναπληρώνει και την ενορία Αγίου Ιεροθέου Κομπωτής Ξηρομέρου, π.Δημήτριο Χαμαλέτσο.