15 Ιανουαρίου, 2020

Υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου Αγίου Νικολάου στην Κατούνα.


Με την δέουσα λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, η υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού.
Το Ιερό Λείψανο εκόμισε, ο Αιδεσ/τος π. Νεκτάριος Καττής εκ του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μεσαρίστης Μακρυνείας, κατόπιν προσκλήσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας π.Γεωργίου Λαζούρα και το υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού, ο εκπρόσωπος του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά, Αρχιμ. π.Μακάριος Αντωνόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Αμέσως μετά την υποδοχή τελέσθηκε «Δοξολογία» επί τη αφίξει των Ιερών Λειψάνων και στην συνέχεια μετά το Θείο Κήρυγμα τελέσθηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού μετ΄αρτοκλασίας.
Να αναφέρουμε ότι το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου θα φιλοξενείται και θα τίθεται προς προσκύνηση των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας, μέχρι την επομένη ημέρα της πανηγύρεως του Ιερού Ναού, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου το πρωί.