19 Δεκεμβρίου, 2016

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην ενορίας μας.

   Τα Χριστούγεννα κατά τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο είναι ¨H Μητρόπολη πασών των εορτών¨, η εορτή της Θείας αγάπης, της σαρκωμένης αγάπης που είναι ο κύριος μας  Ιησούς Χριστός.
   Ήρθε ο Χριστός μας στη γη για να ανεβάσει εμάς τους αμαρτωλούς ανθρώπους στον ουρανό. Ο Μέγας Αθανάσιος λέγει χαρακτηριστικά: ¨Θεός ενηνθρώπησεν ίνα υμείς θεοποιηθώμεν¨ , δηλαδή έγινε ο Θεός Άνθρωπος, πήρε σάρκα ανθρώπινη για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία  και από τον διάβολο και να τον κάνει κατά χάριν Θεό. Αυτό είναι το νόημα και το πνεύμα της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής, της κατά σάρκα γεννήσεως του κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
   Στην ενορία μας τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων με την εκδήλωση που ετοίμασαν μας βοήθησαν να καταλάβουμε, να βιώσουμε, αυτό το αληθινό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων. 
 
   Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσής μας ήταν ο κ. Βασίλειος Γαϊτάνης Αριστούχος διδάκτωρ Φιλοσοφίας και Θεολογίας, Καθηγητής στο τμήμα κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος μας μίλησε για την ¨Σαρκωμένη Αγάπη¨.
Τον κύριο Καθηγητή μας παρουσίασε η         κα Παναγιώτα Μπουμπούλη υποψήφια Διδάκτωρ κοινωνικής Θεολογίας.    
   Τα παιδιά μας παρουσίασαν επίκαιρα ποιήματα, τραγούδια και σκετς. Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Καραγεώργος ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη τα παιδία αλλά και όλους όσους  τίμησαν με την παρουσία τους τους την εκδήλωσή μας.

   Ευχόμαστε, ο Χριστός να γεννηθεί στις καρδιές μας, πάντα να έχουμε Χριστούγεννα μέσα μας.