11 Σεπτεμβρίου, 2016

Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ, προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017



Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
 ΚΟΣΜΑΣ

Προς  τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της καθ  ημάς Ι. Μητροπόλεως

Αγαπητά μου παιδιά,
Ως Πνευματικός σας Πατέρας και Επίσκοπος, έρχομαι σήμερα, πρώτη ημέρα στο σχολείο, και σας καμαρώνω και σας εύχομαι να σας χαρίζει ο Τριαδικός μας Θεός υγεία, ειρήνη στην ψυχή σας, χαρά, όρεξη για μελέτη και πρόοδο. Αυτά εξ άλλου ζητήσαμε και από τον Θεό να σας χαρίσει πλούσια και με τον αγιασμό, που ήδη τελέσαμε.
Παιδιά μου, να χαίρεστε, γιατί ο στοργικός και ουράνιος Πατέρας μας, ο Θεός, μας χαρίζει κι αυτή τη νέα σχολική χρονιά.
Μετά την ξεκούραση του καλοκαιριού, σήμερα εδώ, στο προαύλιο του σχολείου σας, ανταμώσατε πάλι συμμαθητές, συμμαθήτριες και οι εκλεκτοί σας εκπαιδευτικοί, με έναν κοινό στόχο. Την καλλιέργειά σας, την πρόοδο και την ολοκλήρωσή σας, ως προσωπικότητες.
Σας αγαπούν πολύ, οι δάσκαλοι και οιδασκάλες σας, και να είστε βέβαιοι ότι θέλουν, και γι’ αυτό έχουν την καλή αγωνία και προσπαθούν, να σας δώσουν με τον καλύτερο τρόπο όλα εκείνα τα εφόδια, ώστε να προχωρήσετε στην πορεία της ζωής σας με σταθερά βήματα επιτυχίας και προόδου. Κοπιάζουν και μοχθούν καθημερινά για να σας προσφέρουν γνώση και ήθος, ώστε αύριο κι εκείνοι μαζί με τους γονείς σας και την οικογένειά σας, να σας καμαρώνουν καταξιωμένους πολίτες αυτής της χώρας. Άξιους συνεχιστές ηρώων και μαρτύρων, που απλόχερα έχει να αναδείξει αυτός ο τόπος. Γι’ αυτό και τους συγχαίρω και τους επαινώ για την συνολική τους προσπάθεια, ευχόμενος παρά Θεού υγεία, ειρήνη, ευλογία και ενίσχυση στους ίδιους και στις οικογένειές τους.
Θα ήθελα, όμως μεταξύ των άλλων, να σας δώσω κι εγώ, ως Πατέρας σας που προσεύχομαι πολύ για σας,δύο συμβουλές.
Η πρώτη αφορά στην μελέτη σας. Παιδιά μου, διαβάστε! Πρώτο μέλημά σας, κύρια ενασχόλησή σας αυτή τη χρονιά, να είναι η μελέτη των μαθημάτων σας. Μόνον έτσι θα αριστεύσετε στην γνώση και θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε δημιουργικά και ωφέλιμα τη ζωή σας.
Παράλληλα, όμως, μην ξεχάσετε κι έναν Φίλο σας. Έναν γνήσιο Φίλο, που ξέρει να σας αγαπά θυσιαστικά, που είναι πάντα δίπλα σας, να σας στηρίζει, να σας ενδυναμώνει, να σας προφυλάσσει και να σας οδηγεί, αν εσείς το θέλετε, πάντα σε νίκες.
Γι’ αυτό σε λίγο καιρό, που θα αρχίσει τα μαθήματά του και το σχολείο της Εκκλησίας, της ενορίας σας, το Κατηχητικό Σχολείο, μην απουσιάσετε. Σπεύστε να εγγραφείτε και παρακολουθήστε το ανελλιπώς. Ελάτε κοντά στον ουράνιο Φίλο σας, τον Χριστό. Δεν πρόδωσε ποτέ κανέναν. Ελάτε να Τον γνωρίσετε καλύτερα, για να καλλιεργήσετε αρετές και για να πορεύεστε στη ζωή σας πάντα με πρόοδο και επιτυχίες.
Θελήστε εφέτος, μαζί με τα μαθήματά σας, να γνωρίσετε Τον καλύτερό σας Φίλο, τον Χριστό. Δώστε του την καρδιά σας και δεν θα σας απογοητεύσει. Θελήστε να Του μιλάτε με την προσευχή. Είναι η καλύτερη επικοινωνία. Ανοίξτε την καρδιά σας και μιλάτε Του. Και το πρωϊ και το βράδυ και όποτε εσείς θελήσετε. Εκείνος είναι έτοιμος να σας ακούσει, όποτε εσείς Του μιλήσετε, και να ανταποκριθεί στο κάλεσμά σας.
Η προσευχή είναι το μεγαλύτερο όπλο σας στον αγώνα της μάθησης, αλλά και της σχέσεώς σας με τον καλύτερο Φίλο, τον Χριστό. Κανείς δεν μπορεί να σας εμποδίσει να Του μιλάτε, αν εσείς το θέλετε.
Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε ευλογία και επιτυχία στη νέα σας σχολική χρονιά, με τον Χριστό στην καρδιά και στη ζωή σας.
Μέ πατρική ἀγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 + Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ