03 Ιανουαρίου, 2016

Σύναξη ιεροπαίδων Αμφιλοχίας, Βόνιτσας και Κατούνας (ΦΩΤΟ)

ieropaides-14
Σύναξη των Ιεροπαίδων και γενικότερα των Νέων, οι οποίοι διακονούν στο Ιερό Βήμα των Ενοριακών Ιερών Ναών της Ακαρνανίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς το Σάββατο 2 Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος συνάντησε τους ιερόπαιδες των ευρύτερων περιοχών της Αμφιλοχίας, της Βόνιτσας και της Κατούνας, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας.
Στην συνάντηση αυτή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κοσμάς, αφού ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα μίλησε στα παιδιά με απλά λόγια για την διακονία τους στον Ιερό Ναό.
Αναφέρθηκε γενικότερα στο τί είναι η Εκκλησία, τί είναι ο Ιερός Ναός και πώς πρέπει ο κάθε πιστός να εισέρχεται σε αυτόν και να συμμετέχει στα Μυστήρια και στην Λατρεία της Εκκλησίας, διά των οποίων αναγεννάται ο άνθρωπος.
Ο Μητροπολίτης, αναφέρθηκε κατ’ εξοχήν στη ιερότητα του Αγίου Βήματος, του φρικτού Θυσιαστηρίου και της Αγίας Τραπέζης, τονίζοντας τον σεβασμό και την σοβαρότητα με τα οποία πρέπει κληρικοί και λαϊκοί να εισέρχονται και να διακονούν στο Ιερό Βήμα.
Επίσης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην ησυχία και στην τάξη που επιβάλλεται να επικρατεί μέσα στο Ιερό Βήμα των Ιερών Ναών.
Στην συναντήσεις παραβρέθηκαν επίσης οι κληρικοί – εφημέριοι οι οποίοι συνόδευσαν τα παιδιά των Ενοριών τους.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι στις αρχές του περασμένου έτους είχαν πραγματοποιηθεί ανάλογες συνάξεις από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου και του Αγρινίου.
ieropaides-9
ieropaides-10
ieropaides-11
ieropaides-12
ieropaides-13