19 Ιουνίου, 2012

Εγκαίνια Έκθεσης Αγιογραφίας


 ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ


      Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 στο Αγρίνιο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τα εγκαίνια της Έκθεσης των Έργων Αγιογραφίας των μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».
Τα έργα των μαθητών της Σχολής εκτίθενται στην αίθουσα τέχνης "ΝΕΩΡΙΟΝ" (Σπ. Τσικνιά 54) και η διάρκεια της Έκθεση είναι από 15 Ιουνίου έως 20 Ιουνίου.
Μετά την ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής και ευχαρίστησε όσους εργάζονται και στηρίζουν την όλη προσπάθεια. «Απολαμβάνουμε μια εξαιρετική έκθεσι αγιογραφίας, την οποία προσφέρουν οι κόποι, η φιλομάθεια και η τέχνη των μαθητών και των μαθητριών της Σχολής Αγρινίου, με την καθοδήγηση, την διδασκαλία και την ανύστακτη φροντίδα του διευθυντού και των καθηγητών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας παράλληλα την αξία και την σπουδαιότητα της εικονογραφικής τέχνης μέσα στην Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία.
Ακολούθως τον λόγο έλαβαν ο Διευθυντής της Σχολής κ. Γεώργιος Μακρυγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Ευστάθιος Τσούκαλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, ενώ από όλους αναγνωρίσθηκε το ιδιαίτερο επίπεδο των έργων που παρουσιάζονται στην Έκθεση.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως