30 Μαρτίου, 2012

Δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων και Ρούχων από την Αρχιερατική Περιφέρεια Κατουνης

   Ιερά Μητρόπολις
Αιτωλίας & Ακαρνανίας
     Αρχιερατική Περιφέρεια
       Κατουνης


  ¨Μακάριοι οι ελεήμονες ότι αυτοί ελεηθήσονται¨

   Αγαπητοί μου Αδελφοί,
Ζούμε σε μια εποχή η οποία έχει πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι η παγκόσμιος οικονομική κρίσις.
  Μέσα σ’αυτή την δυσάρεστη κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι και ασυγκίνητοι κατανοούμε την δυσκολία όλων, τα προβλήματα των οικογενειών, των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων που σπουδάζουν.

  Υπάρχουν σήμερα αγαπητοί, αδελφοί μας που δεν έχουν ψωμί που δεν έχουν γάλα για τα παιδιά τους, που δεν έχουν να αγοράσουν τα απαραίτητα που εγκαταλελειμμένοι ζητούν μία στοιχειώδη ανακούφιση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε στα θέματα της αλληλεγγύης και της προσφοράς ούτως ώστε να στηριχθούν συνάνθρωποί μας οι οποίοι ποικιλοτρόπως δοκιμάζονται.
  Με την παρούσα Επιστολή μας, παρακαλούμε και προτρέπουμε όλους σας να στηρίξετε την νέα ποιμαντική προσπάθεια της Εκκλησίας μας η οποία προβαίνει στη δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων και ρούχων στην ενορία μας αλλά και στις άλλες ενορίες της Αρχιερατικής περιφέρειας Κατούνης.
Ελάτε όλοι μαζί να προσφέρουμε αγάπη, παρηγοριά, ζεστασιά, τροφή και ενδυμασία στον αδελφό που στερείται και που μας ζητάει βοήθεια.
  Εφέτος μπορεί όλοι μας να έχουμε μεγαλύτερη δυσκολία όμως μη λησμονούμε πως κάποιοι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβιώσεως.
  Μη λησμονούμε ότι ο ίδιος ο κύριος και ο Θεός μας βεβαιώνει ότι αυτός που θα δώσει ελεημοσύνη με αγάπη και προθυμία, θα ελεηθεί και υλικά πλουσιότατα και πνευματικά περισσότερο.

  Παρακαλούμε θερμά όλοι μας με κάθε τρόπο να συνδράμουμε με την χορήγηση τροφίμων και ρούχων τα οποία θα συγκεντρώνονται στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας και θα διανέμονται σε συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη επιβίωσης.

 Εύχομαι, σε όλους καλή Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

                                                                  
                                                                  Μετ’ ευχών και Αγάπης Χριστού
                                                                                  Αρχιμ. Νεκτάριος Ν. Τριάντης
                                                                                 Αρχ. Επίτροπος Κατούνης