29 Αυγούστου, 2015

Θυρανοίξια Κοιμητηριακού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Κατούνα.Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκαν χθες 28 Αυγούστου το απόγευμα τα Θυρανοίξια του Νέου Κοιμητηριακού Ναού επ’ ονόματι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Νέο Κοιμητήριο της ενορίας μας. 

Τα Θυρανοίξια καθώς και ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ. 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην χρησιμότητα αλλά και στην ιερότητα του Ιερού Ναού, καθώς και στο σημαντικό ρόλο που επιτελεί στην λατρευτική ζωή των πιστών. Το πρωί τελέσθηκε η πρώτη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντως του εφημερίου της ενορίας μας Πανοσ. Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη.                                                                         

Ο Ναός έγινε με συνδρομή και δαπάνη του κου Ασβέστη Προκοπίου,  καθώς και ενοριτών της πόλεώς μας. Τίμησαν με την παρουσία τους την ακολουθία των Θυρανοιξίων ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. Μακάριος Αντωνόπουλος,  καθώς και Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κατούνης. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας , Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Κατούνας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας, Δημοτικοί Σύμβουλοι , καθώς και πλήθος πιστών από την Κατούνα και τη γύρω περιοχή.      

Δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Τριαδικό μας Θεό που μας αξίωσε να παραδώσουμε ένα ακόμη θυσιαστήριο στη λατρεία Του προς ενίσχυση και αγιασμό των πιστών.