26 Ιανουαρίου, 2015

Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ραφαήλ του εκ Μυτιλήνης στην Ενορία μας.

Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στην ενορία Αγίου Αθανασίου Κατούνας Ξηρομέρου, η υποδοχή της θαυματουργού Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Λέσβου, κατόπιν προσκλήσεως του Εκκλ/κού Συμβουλίου και του προέδρου Aρχιμ. π. Νεκταρίου Τριάντη.







Την Τιμία Κάρα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου.
Την Τιμία Κάρα την υποδέχτηκε, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Ακολούθησε «Δοξολογία» επί τη αφίξει της Τιμίας Κάρας, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: « Δοξάζουμε τον Κύριο για το μεγάλο δώρο που μας προσέφερε. Μας  χαρίζει για λίγες ημέρες την Τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Ραφαήλ. Η μυροβλύζουσα και θαυματουργός Τιμία Κάρα μας διακηρύσσει Ποιος είναι ο Χριστός, τι προσφέρει ο Χριστός στον άνθρωπο, πώς σώζεται, αγιάζεται και γίνεται κληρονόμος του ουρανού ο άνθρωπος. Μη φύγει απαρατήρητη η παρουσία του Αγίου Ραφαήλ. Η μετάνοιά μας θα μας φέρει τα δώρα που εκείνος απήλαυσε…..»   
Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τον  Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ιάκωβο Καραμούζη, ο οποίος υποβλήθηκε στον κόπο να φέρει την Τιμία Κάρα, την Καθηγουμένη και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο «ο οποίος έδωσε την ευλογία και την άδεια να έρθει η θαυματουργός Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφήλ στη Μητρόπολή μας…».
Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, κατά την αντιφώνησή του
ευχαρίστησε κι εκείνος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ.Κοσμά, διαβιβάζοντας  παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.Ιακώβου.

Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Αρχιερατικού, Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτουτου Μητροπολίτου κ.Κοσμά, με τη συμμέτοχη τόσο του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Αρχιμ. π. Ιακώβου  Καραμούζη, όσο και πλειάδος Ιερέων με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π. Επιφάνιο Καραγεώργο.
Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή  πλήθους πιστών από όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια, κατά την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ, η οποία θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου το απόγευμα.