10 Φεβρουαρίου, 2014

Χειροτονίες κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Χειροτονίες κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Δύο χειροτονιες κληρικών τέλεσε το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ.ΚΟΣΜΑΣ στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι.

Ειδικότερα το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιωτατος κ.ΚΟΣΜΑΣ προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, κατά την διάρκεια της οποίας  τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου του Ιερού Ναού π.Τύχωνος Σκιαδά.  Πλήθος  ιερέων, συγγενών, φίλων, συγχωριανών και ευσεβών χριστιανών προσήλθαν από νωρίς στον Ιερό Ναό προκειμένου να προσευχηθούν για τον νέο Πρεσβύτερο της Μητροπόλεώς μας. Ο π.Τυχων είναι άγαμος κληρικός, κατάγεται από την Τραγάνα Τριχωνίδος, είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας και κατά σάρκα αδελφός του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος Αρχιμ. π.Ιεροθέου Σκιαδά.
            
Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο μεταξύ των άλλων  τόνισε τα εξής: «Προσέρχεσαι σήμερα  π.Τύχων στην ιερωσύνη, για να διακονήσεις τον Σαρκωθέντα Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό. Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να οδηγήσει τον άνθρωπο στην κατά χάριν Θέωση και ο άνθρωπος επιτυγχάνει  την κατά χάριν Θέωσή του δια της ιερωσύνης. Αυτό το έργο το Άγιο από τώρα θα διακονείς και εσύ. Πρόσεξε να ζεις με καθαρότητα, με ευλάβεια, με αγάπη προς τον Θεό και με συναίσθηση της αμαρτωλότητός σου να πλησιάζεις την  Αγία Τράπεζα…… Προσευχόμαστε η ζωή σου, να είναι φως που θα δοξάζει τον Θεό και θα διακονεί την κατά χάριν Θέωση των αδελφών……..»





________________________________________________






 Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος κ.ΚΟΣΜΑΣ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μεσολογγίου όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του π. Χρήστου Γιώτη, ο οποίος είναι έγγαμος κληρικός και κατάγεται από το Βασιλόπουλο Ξηρομέρου. Στην προσφώνησή του προς τον νεοχειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος κ. ΚΟΣΜΑΣ τόνισε: « Συμμετέχουμε και εμείς στη χαρά σου…… Από σήμερα φόρεσες το τιμημένο, το ματωμένο, το αγιασμένο ράσο του Ορθοδόξου κληρικού. Από σήμερα θα υψώνεις το ιερό Ευαγγέλιο και θα διαλαλείς ότι μέσα σε Αυτό βρίσκεται η αληθινή Σοφία. Από σήμερα θα υψώνεις το Άγιο Ποτήριο και θα καλείς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να ενωθούν με τον Χριστό και να οδηγηθούν στη Αιωνία Ζωή. Σε συγχαίρουμε διότι αν και είσαι άμισθος τώρα, δέχεσαι να διακονήσεις τον Κύριο και την σωτηρία των χριστιανών. Μείνε ακέραιος,  καθαρός και αταλάντευτος στην Ορθόδοξο πίστη σου, στην καθαρότητά σου, στην διακονία σου. Ο Θεός μας θα σε σκέπει και εμείς θα σε αγαπούμε και θα είμαστε κοντά σου……»