25 Δεκεμβρίου, 2012

Χριστούγεννα στην ενορία μας...


Τα Χριστούγεννα κατά τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο είναι ¨H Μητρόπολη πασών των εορτών¨, η εορτή της Θείας αγάπης, της σαρκωμένης αγάπης που είναι ο κύριος μας  Ιησούς Χριστός.

Ήρθε ο Χριστός μας στη γη για να ανεβάσει εμάς τους αμαρτωλούς ανθρώπους στον ουρανό. Ο Μέγας Αθανάσιος λέγει χαρακτηριστικά: ¨Θεός ενηνθρώπησεν ίνα υμείς θεοποιηθώμεν¨ , δηλαδή έγινε ο Θεός Άνθρωπος, πήρε σάρκα ανθρώπινη για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία  και από τον διάβολο και να τον κάνει κατά χάριν Θεό. Αυτό είναι το νόημα και το πνεύμα της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής, της κατά σάρκα γεννήσεως του κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
Στην ενορία μας τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων με την εκδήλωση που ετοίμασαν μας βοήθησαν να καταλάβουμε, να βιώσουμε, αυτό το αληθινό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων. 
Η εκδήλωσή μας περιλάμβανε, ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Δημητρίου εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, ο οποίος μας βοήθησε πνευματικά με την πνευματικοτάτη  του ομιλία.

Τα παιδία μας παρουσίασαν ποιήματα, τραγούδια και σκετς επίκαιρα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο εφημέριος του Ναού μας πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Ν. Τριάντης ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη τα παιδία αλλά και όλους όσους  τίμησαν με την παρουσία τους τους την εκδήλωσή μας.

Ευχόμαστε, ο Χριστός να γεννηθεί στις καρδιές μας, πάντα να έχουμε Χριστούγεννα μέσα μας.