18 Ιανουαρίου, 2012

Πανήγυρις 2012

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα και εφέτος πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της ενορίας μας. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου ποιμεναρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, ο οποίος ομίλησε επικαίρος , συμμετείχαν αρκετοί Ιερείς της Μητροπόλεώς μας αλλά και άλλων Μητροπόλεων. Το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού επιτρόπου της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου Πανοσ . Αρχιμ. π. Αναστασίου Καντάνη, ενώ το Θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολογιότατος  Διάκονος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών  Τριπόλεως  π. Σαμουήλ. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λειτάνευση της Ι. Εικόνας του Αγίου Αθανασίου και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην κεντρική οδό της πόλεώς μας. Τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή μας ο Δήμαρχος Ακτίου-Βονίτσης , Αντιδήμαρχοι  και πρόεδροι των τοπικών Διαμερισμάτων της περιοχής μας, καθώς και πλήθος πιστών από την Κατούνα και από την γύρω περιοχή.  Το απόγευμα τελέσθηκε Ιερά Παράκληση από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ . Αρχιμ. π. Μακάριο Αντωνόπουλο ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Στη συνέχεια έγινε η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου για την ενορία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νεοχωρίου Μεσολογγίου, όπου θα παραμένει προς Ευλογίαν των πιστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού κατά την οποίαν χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.ΚΟΣΜΑΣ, μετέδωσαν απ'ευθείας τόσο ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας 106,3 fm stereo, αλλά και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών 88,5 fm stereo και ευχαριστούμε θερμά τον διευθντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αρχιμ. π. Χρύσανθο Στελλάτο, για την τιμητική αυτή απευθείας  μετάδοση από τον Ιερό Ναό μας.
Eυχόμαστε ο Άγιος Αθανάσιος να είναι βοήθειά σε όλους μας να ενισχύει και να πρεσβεύει στον Κύριόν μας για την σωτηρία των ψυχών μας.