28 Ιανουαρίου, 2011


                                             ΕΟΤΡΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ


        Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα  εορτάστηκε και εφέτος με την χάρη του Θεού                   ο πολιούχος και Προστάτης  της ενορίας μας Άγιος  Αθανάσιος Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
          Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου τελέσθηκε  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  μετ’αρτοκλασίας  και  θείου Κηρύγματος . Στην ακολουθία του εσπερινού προέστει και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο ιεροκήρυξ της Ιεράς  Μητροπόλεως Πατρών  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεοδοσιος Τσιτσιβός  και τη συμμετοχή  πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως μας.
         Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Καραγεώργου. Επίσης έλαβαν μέρος στην Θεία Λειτουργία και τίμησαν με την παρουσία τους και Κληρικοί άλλων Μητροπόλεων.  Το θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιότατος πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Καραγιάννης Στρατιωτικός Ιερεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος του Αγίου μας στην κεντρική οδό της Πόλεώς μας.
        Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν και οι Αρχές του τόπου μας. Ο Δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Ακτίου Βόνιτσας, οι αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας  άλλοι επίσημοι και πλίθος πιστών.